Inghetata de zmeura – reteta inghetata de casa | fara oua
Inghetata de casa delicioasa cu zmeura aromata, o reteta simpla fara ou dar foarte cremoasa si plina de savoare. Cele mai bune rezultate le obtinem cu zmeura proaspata, dar este foarte buna si zmeura congelata. Pentru o textura cat mai placuta, se recomanda indepartarea samburilor de zmeura.
Ingrediente inghetata de zmeura
- 400 ml frisca lichida,
- 1 cana de lapte integral,
- 5 cani zmeura proaspata (sau congelata)
- 1 cana de zahar (dupa gust),
- 1 lingura cu zeama de lamaie
Mod de preparare inghetata de zmeura
- Vom incepe cu pregatirea piureului de zmeura, cu ajutorul unui blender facem un smoothie din zmeura pe care il vom strecura printr-o sita speciala, pentru a separa samburii. Vom obtine cam 2 cani de piure de zmeura.
- Adaugam o lingura cu zeama de lamaie in piureul de zmeura, mixam si lasam deoparte.
- Intr-un bol mare, amestecam frisca lichida, laptele si zaharul, apoi le batem bine cu ajutorul unui mixer.
- Adaugam si piureul de zmeura fara samburi si continuam sa mixam pana cand este incorporat complet.
- Amestecul este gata pentru a fi transformat in inghetata cu ajutorul unui aparat special de facut inghetata. Vom obtine o inghetata cremoasa si aerata.
- Pastram inghetata la congelator intr-o caserola cu capac si o scoatem cu cateva minute inainte de a o savura.

Se pot adauga si bucatele mici de ciocolata in inghetata de zmeura, pentru cei care iubesc ciocolata. Sau se poate turna o glazura de ciocolata peste amestecul de inghetata.
Accesorii recomandate pentru inghetata:
Foto: Pixabay