Fursecuri fragede cu unt si coacaze negre | Reteta cookies

O reteta simpla pentru fursecuri fragede, usor de facut si rezultatul e nemaipomenit de gustos. De data aceasta am pus deasupra si cateva coacaze negre, din borcanul cu gem. Gustul lor dulce-acrisor completeaza perfect aceste fursecuri, pe langa faptul ca au o gramada de proprietati benefice. La sfarsitul retetei gasiti cele mai importante beneficii ale coacazelor negre.

Ingrediente fursecuri cu unt si coacaze negre:

  • 150 g unt grasime 80%,
  • 220 g faina alba,
  • 50 g faina de orez,
  • 1 mar potrivit ca marime,
  • 150 g zahar brun pudra,
  • 3 linguri cu dulceata de coacaze,
  • un praf de sare,
  • 1 varf lingurita bicarbonat sodiu.

Mod de preparare fursecuri cu unt si coacaze negre

1. Se taie untul cubulete si se lasa la temperatura camerei pana devine moale.

2. Cu mixerul sau cu o furculita, frecam untul cu zaharul brun pana cand obtinem o crema de unt.

3. Decojim un mar de marime potrivita si apoi il radem pe razatoarea fina.

4. Incorporam marul ras in crema de unt.

5. Amestecam faina de grau cu cea de orez si apoi o cernem peste crema de unt.

6. Adaugam praful de sare si bicarbonatul, apoi cu miscari lente, folosind o spatula omogenizam aluatul.

Aluatul final va avea o consistenta cremoasa, ne vom folosi de o lingura pentru a turna fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra fiecarui fursec punem cateva coacaze negre sau gem de coacaze.

Coacem la 190 grade Celsius timp de 15 minute, nu mai mult. Apoi scoatem fursecurile pe un grilaj si le lasam sa se raceasca inainte de a le depozita intr-o caserola cu capac sau intr-un borcan de cookies.

Reteta-fursecuri-fragede-cu-coacaze-negre-si-faina-de-orez
Reteta-fursecuri-fragede-cu-coacaze-negre-si-faina-de-orez

Le putem pastra pana la o saptamana, daca nu vor fi mancate intre timp, atat de bune sunt. Eu mi-am impus sa mananc maxim 2 bucati pe zi, si asta sa se intample in prima parte a zilei cand metabolismul este mai activ.

Coacazele negre – Beneficii si proprietati

Coacazele negre (Ribes Nigrum) se coc undeva la sfarsitul verii si sunt niste fructe atat de gustoase si pline de beneficii pentru sanatate, incat e pacat sa le ratam.

Ce contin coacazele negre?

Sunt bogate in special in vitamina C, dar contin cantitati insemnate si din vitaminele A, E, B1, B5, B6.

De asemenea, contin minerale: fier (100 g de coacaze negre conţin 20% din necesarul zilnic de fier), cupru, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan, precum si alte substante benefice: antioxidanti si polifenoli.

Cortizon natural – Coacazele negre reduc inflamatia din organism

Sunt extraordinare pentru tratamentele antiinflamatoare si pentru ameliorarea alergiilor. In special extractul din mugurii de coacaz negru actioneaza asupra glandelor corticosuprarenale, reechilibreaza organismul si ne ajuta sa gestionam mai bine situatiile de stres (stim ca stresul cronic poate genera tot felul de boli).

Principalele beneficii si intrebuintari

Coacazele negre sunt considerate un superaliment, cateva dintre principalele actiuni benefice:

  • tonic general – ajuta organismul sa isi revina din oboseala cronica si suprasolicitarea intelectuala
  • ridica imunitatea, fiind benefice in afectiuni ale sistemului respirator si in regenerarea tesuturilor
  • au efecte antiinflamatorii, amelioreaza reumatismul si alte boli care cauzeaza inflamatii (parandontoza si gingivita)
  • au efect depurativ, detoxifiant, purifica si fluidizeaza sangele
  • sunt indicate in tratarea anemiei
  • au efect antioxidant, previn imbatranirea celulara prematura
  • regleaza sistemul hormonal, fiind indicate in tulburari ale glandelor endocrine.
  • regleaza tranzitul intestinal si flora intestinala.
  • sunt indicate in tratamentul bolilor renale, elimina excesul de uree si acid uric din organism.

Coacazele negre – Mod de consum

De la arbustul de coacaz negru sunt comestibile: fructele coapte, mugurii verzi si frunzele tinere.

Fructele se pot consuma ca atare (cel mai indicat) sau se poate face din ele sirop presat la rece ca sa patram toate vitaminele intacte (peste 45 de grade, vitamina C este distrusa).

Daca vrem sa le preparam termic putem face diverse gemuri, dulceturi si alte bunatati. Pentru iarna, le putem pastra si in congelator.

O alta metoda de conservare a coacazelor este sa le pastram deshidratate.

Din mugurii verzi de coacaze se poate face tinctura, iar din frunzele tinere (uscate) se poate prepara ceai.

Mai multe informatii despre cum se administreaza coacazele negre pentru a beneficia din plin de proprietatile lor gasiti aici:

www.gds.ro/sanatate/coacazul-negru-cortizonul-natural/

https://bunatatidinnatura.ro/coacazele-negre

foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.