Dulceață de trandafiri roz și galbeni, un desert divin foarte parfumat – Rețetă simplă

🌹 Trandafirii de dulceață roz și galbeni sunt foarte parfumați, așa arată proaspăt culeși din grădină. Miros incredibil de bine!

Dulceață trandafiri rețetă simplă fierbere sirop zahar gust amar
Trandafiri dulceață roz și galbeni
Dulceață trandafiri rețetă simplă fierbere sirop zahar gust amar
Trandafiri dulceață roz și galbeni
Dulceață trandafiri rețetă simplă fierbere sirop zahar gust amar
Trandafiri dulceață roz și galbeni
Dulceață trandafiri rețetă simplă fierbere sirop zahar gust amar
Trandafiri dulceață roz și galbeni

🌹Atenție, alegeți trandafiri cu petale care să nu fie amărui si îndepărtați partea albă de jos a petalelor. Eu am gustat petalele crude și sunt foarte bune la gust, dar depinde ce soi de trandafiri de dulceață aveți.

Voi face un sirop de zahăr (2 căni zahăr la o cană de apă + zeama de la o jumătate de lamaie 🍋) si voi fierbe până atinge temperatura de 107 grade Celsius.


Cand siropul e gata, voi adăuga petalele de trandafir mărunțite cu ajutorul unui robot de bucătărie.


Dau petalele de trandafir într-un clocot și apoi torn dulceața în borcan cu capac închis etanș.


Borcanul cu dulceața de trandafiri îl sterilizez la în apă fierbinte încă 40 de minute, apoi las la răcit până a doua zi.


Dulceața se consumă peste 2-3 zile, după ce s-au macerat foarte bine petalele de trandafir și toate aromele si uleiurile esențiale s-au omogenizat în borcanul cu dulceață.