Crema de iaurt pe blat de biscuiti si topping de fructe proaspete
Ingrediente crema de iaurt:
- 500 g iaurt grecesc
- 250 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr
- 1 pachet de gelatină
Ingrediente blat de biscuiti
- 300g biscuiti (digestivi, petit beurre, etc.)
- 100g unt
- 30g zahar (optional)
Topping
- fructe proaspete: mure, zmeura, capsuni, afine, etc.
Pas 1: Preparare blat de biscuiti
- Piseaza biscuitii intr-un robot de bucatarie sau intr-un sac de plastic, folosind un sucitor, pana cand obtii o pudra fina.
- Topeste untul la foc mic sau in cuptorul cu microunde si amesteca-l cu biscuitii pisati, pana cand obtii o compozitie omogena.
- Optional, poti adauga zaharul si amesteca bine.
- Pune compozitia de biscuiti intr-o forma pentru prajituri si niveleaza cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule.
- Introdu forma in frigider timp de 30 de minute sau pana cand blatul s-a intarit.
Pas 2: Preparare crema de iaurt:
- Într-un bol mic, amestecați gelatina cu o lingură de apă rece și lăsați-o să se hidrateze timp de 5 minute.
- Încălziți frișca lichidă la foc mic până când începe să se încălzească, dar nu o lăsați să fiarbă.
- Adăugați zahărul în frișcă și amestecați până când se dizolvă complet.
- Adăugați gelatina hidratată în frișca caldă și amestecați până când se dizolvă complet.
- Adăugați iaurtul în amestecul de frișcă și gelatină și amestecați bine.
- Turnați amestecul imediat in forma pentru desert (nu asteptati, fiindca incepe sa se intareasca de la gelatina) si puneti în frigider timp de cel puțin 2-3 ore sau până când crema e bine intarita.
Pas 3: Adaugati topping-ul preferat
Deasupra acestui desert se pot adauga fructe proaspete precum murele, zmeura, afinele, capsunile, sau orice alt fruct preferati.