Crema de iaurt pe blat de biscuiti si topping de fructe proaspete

Ingrediente crema de iaurt:

  • 500 g iaurt grecesc
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet de gelatină

Ingrediente blat de biscuiti

  • 300g biscuiti (digestivi, petit beurre, etc.)
  • 100g unt
  • 30g zahar (optional)

Topping

  • fructe proaspete: mure, zmeura, capsuni, afine, etc.

Pas 1: Preparare blat de biscuiti

  1. Piseaza biscuitii intr-un robot de bucatarie sau intr-un sac de plastic, folosind un sucitor, pana cand obtii o pudra fina.
  2. Topeste untul la foc mic sau in cuptorul cu microunde si amesteca-l cu biscuitii pisati, pana cand obtii o compozitie omogena.
  3. Optional, poti adauga zaharul si amesteca bine.
  4. Pune compozitia de biscuiti intr-o forma pentru prajituri si niveleaza cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule.
  5. Introdu forma in frigider timp de 30 de minute sau pana cand blatul s-a intarit.


Pas 2: Preparare crema de iaurt:

  1. Într-un bol mic, amestecați gelatina cu o lingură de apă rece și lăsați-o să se hidrateze timp de 5 minute.
  2. Încălziți frișca lichidă la foc mic până când începe să se încălzească, dar nu o lăsați să fiarbă.
  3. Adăugați zahărul în frișcă și amestecați până când se dizolvă complet.
  4. Adăugați gelatina hidratată în frișca caldă și amestecați până când se dizolvă complet.
  5. Adăugați iaurtul în amestecul de frișcă și gelatină și amestecați bine.
  6. Turnați amestecul imediat in forma pentru desert (nu asteptati, fiindca incepe sa se intareasca de la gelatina) si puneti în frigider timp de cel puțin 2-3 ore sau până când crema e bine intarita.

Pas 3: Adaugati topping-ul preferat

Deasupra acestui desert se pot adauga fructe proaspete precum murele, zmeura, afinele, capsunile, sau orice alt fruct preferati.

desert crema de iaurt blat biscuiti unt fructe proaspete
Desert cu crema de iaurt, blat de biscuiti si mure proaspete © pixabay