Cookies cu banana si ciocolata – Cele mai bune fursecuri, reteta mea preferata
Te vei indragosti de aceste cookies cu banana si ciocolata, miros divin atunci cand le pregatesti la cuptor si cu greu te poti abtine sa nu le mananci asa fierbinti, cu bucatele de ciocolata care se topesc in gura.
Am descoperit aceasta reteta prin experimente repetate, si acum mi se pare perfecta (pentru gustul meu si al celor care au mancat aceste cookies), mi s-a spus sa folosesc doar aceasta reteta de acum incolo si citez “sa nu cumva sa te zgarcesti la unt si sa pui mai putin”. Zis si facut, va arat si voua ce bunatati au iesit, din experienta va zic ca o portie nu e suficienta, data viitoare voi dubla cantitatile.
Ingrediente cookies cu banana si ciocolata
- 150 g unt cu grasime 80%,
- 220 g faina alba 000,
- 50 g faina de orez,
- 150 g zahar brun,
- 1/3 lingurita bicarbonat sodiu,
- 1/4 lingurita sare,
- 1 banana coapta bine,
- 30 g bucatele de ciocolata neagra.
Mod de preparare cookies cu banana si ciocolata
1. Se toaca untul cubulete si il lasam la temperatura camerei pana devine moale.
2. Batem untul spuma cu ajutorul unui mixer de mana, adaugand treptat zaharul brun (pe care l-am macinat pudra anterior).
3. Adaugam in crema de unt: banana pasata piure, bicarbonatul, sarea si cubuletele de ciocolata. Eu am folosit ciocolata cu 50% cacao pe care am tocat-o marunt cu ajutorul unui cutit.
4. Cernem faina si o incorporam in crema de unt, cu miscari usoare cu ajutorul unei spatule. Nu amestecam mai mult decat este nevoie, vrem sa iasa pufoase fursecurile.
5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt formam bilute din acest aluat si le aplatizam usor, lasand un spatiu de 1 cm intre ele. Vor creste destul de mult la cuptor.
6. Coacem fursecurile la cuptorul electric preincalzit la 190 grade C timp de fix 15 minute.
7. Scoatem fursecurile pe un grilaj, lasam cateva minute sa se racoreasca si le putem consuma asa calde, cat timp ciocolata este moale si se topeste in gura.
Fursecurile sunt moi imediat cand le scoatem din cuptor, dar ele se vor intari la consistenta perfecta in cateva minute, dupa ce se racesc putin.
Asa am invatat eu ce inseamna sa mananci cu doua maini!
Nu imi venea sa cred cat de bune au iesit, noroc ca m-am oprit dupa al 5-lea fursec, ca sa mai las si pentru alti pofticiosi. Asta a fost micul meu dejun de weekend, alaturi de un pahar de lapte de migdale:
Dupa ce s-au racit, putem pastra fursecurile intr-un recipient inchis ermetic ca sa ramana fragede, o caserola de sticla sau un borcan pentru cookies ar fi cele mai indicate.