Chec cu banane si morcov
Un desert rapid, pufos si aromat, acest chec cu banane si morcovi este ideal pentru cand vreti sa pregatiti ceva bun si aveti putin timp la dispozitie. Prepararea dureaza cam 10 minute si apoi punem checul in cuptor si ne vedem linistiti de treburile noastre pana cand este gata 🙂
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 2 cani faina alba sau spelta,
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
- 1 lingurita scortisoara,
- 1 varf lingurita sare,
- 1 varf lingurita nucsoara,
- 1 1/2 cani cu banana coapta si facuta piure cu furculita,
- 1/2 cana morcov ras marunt,
- 1/2 cana zahar brun,
- 1/4 cana lapte,
- 1/4 cana ulei de floarea soarelui sau unt ghee clarificat,
- 1 esenta de vanilie,
- optional: cateva nuci tocate marunt.
Pentru glazura (este optionala):
- 100g ciocolata alba,
- 100ml smantana pentru frisca,
- 50g zahar pudra,
- 1 fiola esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Aluatul:
1. Pornim cuptorul si setam la 170C, apoi incepem sa pregatim compozitia pentru chec.2. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si zaharul). Optional putem adauga o mana de nuci tocate marunt.
3. In alt bol adaugam toate ingredientele lichide: laptele, uleiul, esenta de vanilie, banana si morcovul.
4. Acum vom incepem sa turnam din amestecul lichid peste cel uscat, amestecand constant cu o spatula pana cand toata compozitia este omogenizata.
5. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Introducem la cuptor timp de 35-40 minute (testam cu scobitoarea daca este gata checul, daca nu s-a copt in interior il mai lasam cateva minute).
7. Scoatem checul si il lasam la racit, timp in care pregatim rapid glazura (pentru cine doreste un aspect mai deosebit).
Glazura:
1. Incalzim smantana intr-un ibric pentru sos si cand e foarte fierbinte (sa nu fiarba) oprim focul.2. Adaugam ciocolata alba, zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana cand s-au dizolvat toate ingredientele.
3. Turnam peste checul care trebuie sa fie racit (daca este cald, va curge glazura).
4. Putem decora glazura cu morcov ras si nuca tocata.
Pofta buna!
Foto: pixabay