Biscuiti din aluat fraged – Cu faina integrala si seminte de susan negru
Un desert rapid si o gustare practica, buna de infulecat dimineata la micul dejun sau o putem lua cu noi la pachet la locul de munca, fiind usor de transportat.
Am cautat o metoda prin care sa pregatesc acesti biscuiti cat mai rapid posibil si fara sa folosesc cuptorul (nu vroiam sa incing cuptorul pentru cativa biscuiti). Asa ca am folosit acel gratar care se pune pe flacara, i-am pus capacul si in 15-20 de minute erau gata biscuitii. Daca preparati cantitati mari, atunci se justifica sa folositi cuptorul electric.
Ingrediente biscuiti aluat fraged:
- 100g faina alba + 50g faina integrala,
- 80g unt cu min 80% grasime,
- 50g zahar pudra,
- 1 galbenus de ou,
- 1 varf lingurita sare,
- 1 varf lingurita bicarbonat de sodiu.
- optional: putina esenta de vanilie.
- pentru decor: .
Mod de prepare biscuiti cu aluat fraged:
1. Scoatem untul din frigider si il lasam la temperatura camerei macar o ora, apoi il tocam cubulete mici si il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, praful de sare si bicarbonatul.
2. Cand untul a devenit cremos, punem si oul si mai amestecam putin cu mixerul.
3. Cernem faina alba intr-un castron si o amestecam cu crema de unt pana se omogenizeaza compozitia. Atentie, se amesteca manual cu o spatula sau cu mainile. Nu insistati prea mult si nu framantati aluatul, pentru ca nu vrem sa activam glutenul din faina (ca atunci cand facem paine). Vrem sa avem un aluat fraged si sa iasa biscuiti cu o textura fina.
4. Acoperim aluatul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 30 de minute.
5. Dupa ce a stat la frigider, scoatem aluatul si incepem sa formam biscuitii. Fie intindem aluatul cu sucitorul si apoi decupam forme, fie modelam rapid cu mainile niste biscuiti. Decoram cu seminte de susan negru.
6. Punem gratarul pe flacara de la aragaz, dam focul mediu si asezam cu grija biscuitii pe grill. Punem capacul si cam in 15-20 minute sunt gata biscuitii.