Sirop de ghimbir cu miere la rece, fara fierbere

Siropul de ghimbir este nelipsit de la noi din camara, alaturi de alte preparate naturale precum siropul din flori de soc, siropul din muguri de brad si siropul de catina.

Acest sirop este foarte bun pentru o imunitate puternica, este picant si aromat si ne fereste de raceli si alte viroze respiratorii, prin efectul sau de incalzire a corpului, de stimulare a circulatiei si de eliminare a excesului de mucus din organism.

Se poate consuma oricand ne face placere, dar si in scopuri terapeutice.

Principalele beneficii ale ghimbirului pentru sanatate:

✅ În răceală, acționează asupra plămânilor, stomacului și splinei. Este un calmant ideal în inflamațiile gâtului, sinuzite, răgușeală, febră, eliminare de mucozități și congestii respiratorii.
✅ Are efecte antivirale si antifungice.
✅ Prin actiunea antioxidanta, combate stresul oxidativ la nivel de celule.
✅ Indigestia poate fi tratată dacă mâncați căteva bucățele de tulpină de ghimbir proaspăt. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele, în vreme ce o cană de suc din aceeași parte a plantei vă poate scăpa de un sughiț rebel, greață sau vomă, ori chiar de o toxiinfecție alimentară.
✅ Efectul antiinflamator, reduce inflamatiile cronice interen
✅ Ghimbirul este folosit, adesea, ca antidot în caz de rău de mare sau rau de altitudine, de mașină, de mișcare de rotație.
✅ In caz de greață, se ține în gură, sub limbă, o bucățică de rădăcină de ghimbir. Senzația de greață și vomă va dispărea imediat.
✅ Are efecte afrodisiace, imbunatatind circulatia si stimuland energia sexuala
✅ Are efect antiastmatic, ajuta plamanii sa se elibereze de secretii

Reteta sirop de ghimbir cu miere la rece

  • 300g radacina de ghimbir cat mai proaspat si netratat,
  • 250 g miere cruda (extrasa la rece pentru a-si pastra toate enzimele vii)
reteta sirop-de-ghimbir-la-rece-cu-miere
foto: piqsels

Cum se prepara siropul de ghimbir

1. Se curata bine rizomii de ghimbir, se indeparteaza coaja si se spala cu apa rece.

2. Stoarcem sucul din radacina de ghimbir cu ajutorul unui storcator cu centrifuga sau daca aveti un aparat mai performant precum storcatorul cu melc (slow juicer), cu atat mai bine. In lipsa unui storcator de fructe, se da ghimbirul pe razatoarea fina, apoi se stoarce manual printr-un tifon sau o sita.

3. Intr-un recipient de sticla, se amesteca sucul de ghimbir cu mierea de albine pana cand obtinem un preparat omogen.

4. Se inchide ermetic si se lasa la macerat 7 zile, intr-un loc racoros. Se agita zilnic borcanul sau sticla.

5. Se pastreaza la frigider si putem prepara din el sucuri sau putem servi ca atare cate 1 lingurita de sirop de 3-4 ori pe zi, inainte de mesele principale.

Siropul de ghimbir se poate consuma si alaturi de ceaiul preferat (dupa ce acesta s-a racorit, temperatura sa fie sub 40 grade C).

De asemenea, o combinatie de gust foarte buna este cu oricare din urmatoarele sucuri: sfecla rosie, morcov, mar, lamaie.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.