Lapte din seminte de dovleac crude | Reteta lapte vegetal

Se poate obtine un lapte vegetal foarte gustos din seminte de dovleac, asa crude, neprocesate termic in vreun fel. Pentru cei care cauta o alternativa sanatoasa la laptele clasic, exista o varietate de retete de lapte vegetal pe baza de cocos, nuci, migdale sau diferite seminte.

Am experimentat o reteta foarte simpla de lapte din seminte crude de dovleac si am fost surprinsa de gustul placut, atunci cand am apelat la cateva ingrediente “secrete” pe care vi le voi spune imediat.

Ingrediente lapte vegetal din seminte de dovleac:

  • 150g seminte dovleac,
  • apa cat sa acopere semintele,
  • 1 lingurita zahar (sau indulcitorul preferat)
  • 1 varf lingurita sare

Cum se prepara laptele vegetal din seminte de dovleac:

1. Punem la hidratat semintele de dovleac in apa rece pentru minim doua ore, apoi scurgem bine de apa. Eu am folosit seminte crude si gata decojite:2. In recipientul de la blender adaugam semintele hidratate si apoi adaugam suficienta apa cat sa acopere semintele.

3. Mixam bine de tot pana cand compozitia devine foarte fina.

4. Folosim o strecuratoare sau o panza de bumbac pentru a separa laptele vegetal de resturile de seminte:

lapte vegetal din seminte de dovleac crude raw lapte vegan

5. Ajustam gustul, punem cate putin zahar (sau indulcitorul preferat) si un strop de sare pana cand ne place gustul final.

Laptele din seminte de dovleac este destul de puternic aromat, mie imi place cum a iesit si ma gandesc cat de sanatos este pentru ca e foarte bogat in acizi grasi Omega 3 si in mineralul Zinc, care este esential pentru imunitate si alte procese importante din organism.

Despre beneficiile consumului de seminte de dovleac gasiti aici mai multe informatii: https://www.paradisulverde.com/blog/seminte-de-dovleac-beneficii-pentru-sanatate/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.