Bautura calda cu suc de mere, scortisoara si cuisoare

Este indicata mai ales in zilele reci de toamna si iarna, are efect incalzitor si revigorant. Gustul de mere este completat perfect de scortisoara, iar pentru cine vrea sa se bucure de si mai multa aroma se pot adauga cuisoare si nucsoara.

Ingrediente:

  • suc de mere proaspat stors / cidru mere (daca nu aveti facut in casa, luati unul de calitate din comert)
  • scortisoara Ceylon
  • optional: cuisoare si nucsoara

Preparare:

Bautura o pregatim in doi timpi si trei miscari, punem toate ingredientele la incalzit intr-un ibric pe foc si aducem bautura la temperatura care ne place (ideal e sa o bem cat mai calda, dar nici prea fierbinte)

Veti simti imediat o stare de bine si un plus de energie, iar efectul de incalzire de la scortisoara Ceylon va alunga orice raceala si va stimula imunitatea, sa fiti pregatiti pentru orice incercare.

Merele sunt fructe grozave pentru sanatatea oricarei persoane. Cat de des ati auzit ca un mar pe zi tine doctorul departe? Pe scurt, cateva beneficii ale consumului zilnic de mere:

  • merele ajuta la mentinerea si echilibrarea sistemului nervos
  • previn aparitia bolii Alzheimer
  • sunt bogate in flavonoizi si previn aparitia mai multor tipuri de cancer
  • ofera protectie oaselor prin continutul de bor si flavonoizi
  • scad riscul de diabet, datorita fibrelor solubile utile pentru mentinerea echilibrului zaharului din sange
  • reduc colesterolul
  • metin sanatatea inimii prin continutul de polifenoli
  • previn calculii biliari
  • neutralizeaza sindromul de colon iritabil
  • contin vitamina A benefica pentru vedere si piele
  • fortifica si stimuleaza sistemul imunitar

Si acum cateva cuvinte despre minunata scortisoara:

Cum putem face diferența între scorțișoara sănătoasă și cea chinezeasca?

Este indicat sa utilizam scorțișoară de Ceylon, denumită științific Cinnamomum zeylanicum sau Cinnamomum verum. Desi si aceasta conține in compozitie mici cantitati de cumarină, cantitatea este 20 de ori mai mica decat cea din scortisoara chinezeasca si astfel nu dauneaza organismului.

Scorțișoara chinezească – denumită științific Cinnamomum cassia / Cinnamomum aromaticum trebuie evitată, deoarece aceasta conține mai multă cumarină, o substanță toxică daca este consumata in cantitati mari. 

Scorțișoara Ceylon provine din Sri Lanka, India, Madagascar, Brazilia și Insulele Caraibe.

9 motive puternice sa consumi scortisoara:

1. Regleaza nivelul glucozei din sange 

2. Scortisoara stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase

3. Intareste sistemul imunitar asa ca este indicat sa o folosesti in mod constant si mai ales daca te lupti cu o raceala, cu o gripa, cu o infectie in corp. Evident, mai bine consumi zilnic scortisoara decat sa ajungi la antibiotice, nu-i asa?

4. Scortisoara scade nivelul colesterolului rau 

5. Are efect antibacterian, efect antiviral si efect antifungic

6. Ajuta la functionarea corecta a celulelor rosii din sange.

7. Scortisoara combate inflamatiile din organism.

8. Acest condiment genial ajuta si in lupta cu kilogramele in exces. Dizolva grasimile la fel de eficient ca ardeiul iute.

9. Scortisoara contine calciu, fier, magneziu si nu numai! Iata o sursa excelenta de minerale necesare pentru buna functionare a organismului.



Info despre scortisoara: sfatulmedicului.ro, frunza-verde.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.