Salata capresse cu mozzarella, rosii cherry, frunze de busuioc si sos pesto – Reteta salata sanatoasa

Salata Capresse cu mozzarella, roșii cherry, frunze de busuioc și sos pesto este o alegere delicioasă și reconfortantă pentru orice masă. Originară din regiunea Campania din Italia, această salată clasică surprinde prin simplitatea sa și echilibrul perfect al gusturilor. Ingrediente proaspete și culori vibrante se combină pentru a crea o experiență culinară autentică și plină de savoare.

Ingrediente:

  • 200g mozzarella de calitate, proaspătă și tăiată în felii subțiri
  • 250g roșii cherry, tăiate pe jumătate sau în sferturi, în funcție de dimensiunea lor
  • frunze de busuioc (o mână de frunze de busuioc proaspete)
  • 3 linguri de sos pesto (puteți utiliza sos pesto făcut acasă sau cumpărat)

Mod de Preparare:

  1. Aranjează mozzarella și roșiile: începe prin a aranja feliile de mozzarella și roșiile cherry pe un platou mare sau pe farfurii individuale. Alternează între feliile de mozzarella și roșiile cherry pentru un aspect atrăgător.
  2. Adaugă frunzele de busuioc: așează frunzele de busuioc printre feliile de mozzarella și roșiile cherry, cât mai uniform. Busuiocul aduce un parfum proaspăt și o notă aromatică deosebită.
  3. Completează cu sos pesto: decorează salata cu sosul pesto. Poți turna uniform sosul peste mozzarella și roșii sau poți să-l servești într-un bol mic alături, în funcție de preferințe.

Mod de Servire:

Salata Capresse cu mozzarella, roșii cherry, frunze de busuioc și sos pesto este cel mai bine savurată proaspătă și la temperatura camerei. Poate fi servită ca aperitiv, fel principal sau ca un acompaniament răcoritor la orice masă. Pentru o prezentare încântătoare, poți orna platoul cu frunze de busuioc întregi și picături de sos pesto suplimentar.

Această salată simplă și gustoasă te va duce cu gândul la vacanță și la zilele însorite de vară.

Salata capresse cu mozzarella, rosii cherry, frunze de busuioc si sos pesto - Reteta salata sanatoasa, italiana
Salata capresse cu mozzarella, rosii cherry, frunze de busuioc si sos pesto – @timolina