Hummus cu mazare (pate cremos de mazare si naut) – Vegetarian – Reteta de post
Ingrediente:
- 300g boabe de naut,
- 150g boabe de mazare,
- ulei de floarea soarelui (dupa gust),
- zeama de lamaie (dupa gust),
- 3-4 catei de usturoi (dupa gust),
- 2 linguri de pasta de susan (tahini),
- sare de Himalaya.
Mod de preparare:
1. Daca nu folositi naut si mazare din conserva, atunci acestea se pun la inmuiat in apa rece timp de 8 ore, dupa care se fierb bine si se pastreaza apa in care au fiert.
2. Cu ajutorul robotului de bucatarie mixam toate ingredientele in acelasi timp: mazarea, nautul, uleiul, zeama de lamaie, usturoiul, tahini si adaugam sare.
3. In timp ce mixam adaugam cate o lingura din apa in care au fiert mazarea si nautul, pana cand amestecul capata consistenta unui hummus fin (ca un pate cremos).
Servim cu paine prajita, si optional putem combina cu de fasii de legume proaspete (castraveti, ardei gras, telina apio).
Este o gustare delicioasa si consistenta in acelasi timp, si e plina de proteine datorita leguminoaselor (mazarea si nautul sunt recunoscute pentru procentul mare de proteine).
Foto: pixabay