Chiftele de conopida cu cascaval – La cuptor sau prajite

O reteta simpla si gustoasa pentru a gati conopida, aceste chiftele sunt perfecte asa simple sau le putem asocia cu un sos de usturoi, cu o salata sau le putem servi langa o bucata de friptura. Voi alegeti combinatiile preferate, veti descoperi cat de versatile sunt aceste chiftelute, care se pot manca la orice masa a zilei, fie ca e micul dejun, pranzul sau cina.

Eu ma feresc de conopida fiarta, nu prea imi place mirosul, dar cand gatesc conopida la cuptor… se schimba povestea!

Haideti sa vedem cum se prepara aceste chiftelute din conopida, absolut delicioase.

Ingrediente chiftele conopida cu cascaval

  • 500 g conopida,
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri faina,
  • 100 g cascaval ras,
  • 2 catei usturoi (sau un fir mic de usturoi verde),
  • 2 lg ulei de masline presat la rece,
  • sare si piper
  • ierburi aromatice (dupa preferinte)

Mod de preparare chiftele conopida cu cascaval

1. Se fierbe conopida in apa cu sare timp de aproximativ 5 minute. Apa trebuie sa clocoteasca in momentul cand introducem conopida.

2. Scoatem conopida si o scurgem bine de apa, dupa care o zdrobim marunt cu ajutorul unei ustensile pentru piure sau o putem toca rapid la robotul de bucatarie.

3. Adaugam si restul ingredientelor, potrivim de sare, piper, ierburi aromatice si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

4. Formam chiftele cu mainile usor umede si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

5. Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de aproximativ 30 de minute. Daca vreti le puteti intoarce pe partea cealalta dupa primele 15 minute, ca sa se rumeneasca uniform.

Alternativ, chiftelele se pot praji in baie de ulei, insa eu prefer sa le fac la cuptor, este mai sanatos si consum mai putin ulei.

reteta chiftele-conopida-si-branza-la-cuptor

Servim chiftelele de conopida calde, le putem consuma asa simple sau alaturi de un sos de usturoi, o salata, o bucatica de carne sau ce mai pofteste fiecare. Important e ca sunt delicioase, chiar si pentru cei care nu prea sunt fani conopida.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.