Cartofi dulci cu parmezan la cuptor
Cartoful dulce este un superaliment cunoscut de multa vreme in Asia. Acum a inceput sa apara si la noi in supermarket-uri din ce in ce mai mult.
Eu am mancat prima data pe cand eram la birou si la masa de pranz colegul meu a adus la pachet cartofi dulci. Mi-a dat si mie sa gust si de atunci sunt fan cartofi dulci 🙂
Incercati si veti vedea cat de gustosi sunt, eu ii prefer cu parmezan si piper la micul dejun pentru un boost de energie.
Ingrediente:
- 2-3 cartofi dulci,
- 2 linguri ulei masline,
- sare,
- piper,
- parmezan (Parmigiano Regiano de preferat)
Mod de preparare:
Se curata cartofii sub jet de apa, daca puteti sa luati cat mai putin din coaja pentru ca e foarte hranitoare.
Se taie rondele sau pe lung si se aseaza in tava pe hartie de copt.
Se ung cu uleiul de masline pe deasupra, se asezoneaza cu sare si piper.
Apoi se coc la cuptor la 200C timp de 35 minute.

Asa arata dupa ce au fost scosi din cuptor, la final radem parmezan deasupra si servim cartofii calzi:
