5 retete cu ceapa verde
Una dintre cele mai indragite verdeturi de primavara este ceapa verde si vreau sa profit din plin acum cat este proaspata (desi in piata o gasim tot timpul anului, parca tot primavara are cel mai mult farmec). Ceapa verde da gust mancarurilor, fie ca o folosim proaspata sau gatita. Si este foarte buna pentru circulatie si sistemul digestiv, fiind bogata in vitamine si saruri minerale. Contine vitaminele B si C si un compus numit alicina cu efect puternic antiviral si antibiotic, ceapa verde are efecte antiinflamatoare si este un bun detoxifiant.
O gramada de motive ca sa consumam ceapa verde!
Ceapa verde este mai blanda decat ceapa ajunsa la maturitate si este perfecta pentru a aromatiza salatele, omletele si alte preparate.
Testeaza colectia noastra de retete in care vedeta in farfurie este ceapa verde, care da gustul acela inconfundabil.
1. Crema de branza cu paine de casa
O gustare usor de facut si foarte aromata, pentru crema de branza avem nevoie doar de trei ingrediente:
- 200 g de branza telemea proaspata,
- 2 linguri de smantana,
- 2 fire de ceapa verde,
- pentru servit, cateva felii de paine de casa (aici am pus reteta pentru paine).
2. Salata cu legume si ceapa verde
Practic aici aveti liber la imaginatie, salata poate fi cu ce vreti voi. Mie imi place sa combin salata verde cu castraveti, ridichii, rosii, ceapa verde si un fir de marar. Apoi totul amestecat cu doua linguri de ulei de masline, un pic de sare si zeama proaspata de lamaie.
3. Ou la tigaie cu pui, ceapa verde si sos de soia
Iata o idee pentru un mic dejun satios si foarte gustos, tragem repede in tigaie niste bucatele de piept de pui, cu sos de soia si ceapa verde, si servim alaturi de un ou prajit, dar cu galbenusul moale. Un deliciu!
- 100 g piept de pui,
- 2 fire ceapa verde,
- 1 ou,
- 2-3 linguri sos de soia (atentie, are deja sare),
- piper,
- 3 linguri ulei de masline.
4. Mancare de ciuperci cu ceapa verde
O mancarica simpla, vegetariana dar foarte gustoasa, i se mai zice si stufat de ceapa cu ciuperci. Practic avem nevoie de ingredientele principale si potrivim de gust din condimente, sare si piper. Pe cat de simpla, pe atat de buna este aceasta mancare.
- 400g ciuperci brune (sau de care preferati),
- 3 fire de ceapa verde,
- sare si piper,
- 5 linguri de ulei de masline
5. Pizza cu ciuperci, spanac si ceapa verde
Mini pizza in varianta de primavara, cu ciuperci si spanac sotat cu ceapa verde. La baza se porneste ca la pizza clasica, pe aluat asezam un strat de sos de rosii si apoi presaram mozzarella, peste care vom pune la final ciupercutele si ceapa verde cu spanacul (cantitatile difera in functie de gusturi). Este foarte buna, mai ales cand o consumam proaspat scoasa din cuptor.
Sper ca si voua va place sa gatiti cu ceapa verde! Si nu ezitati sa-mi scrieti care sunt retetele voastre preferate si ce combinatii mai folositi.
Foto: pixabay.com