Placinta cu spanac, dovlecel si branza

Placinta mea preferata, spanacul este foarte gustos combinat cu branza. In aceasta versiune de placinta am experimentat gusturi noi, pe langa spanac am pus si dovlecel ras, usturoi si cateva fire de marar. A iesit super buna, abia ne-am abtinut sa o mancam pe toata deodata. Era asa apetisanta calda, proaspat scoasa din cuptor. Am mai pastrat si pentru a doua zi, si am reincalzit-o la micul dejun.

Ingrediente pentru placinta cu spanac si dovlecel:

  • 1 pachet de spanac congelat (frunze, nu tocat),
  • 1 dovlecel zucchini,
  • 100g branza (telemea de oaie),
  • 1 galbenus de ou,
  • cateva fire de marar,
  • 5 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 2 foi de aluat foietaj din comert,
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare placinta cu spanac si dovlecel:

1. Pregatim legumele pentru a fi calite in tigaie. Decongelam spanacul si dam dovlecelul pe razatoare, apoi le calim in putin ulei de masline cateva minute pana cand incep sa isi lase zeama.

2. Oprim focul si punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam la scurs pana cand am indepartat zeama in exces. Nu apasati pe ele, lasati-le sa se scurga singure, nu vrem sa ramana prea uscate.

3. Punem inapoi pe foc spanacul si dovlecelul, si adaugam branza de oaie, sfaramata marunt. Eu am folosit telemea de oaie veche si desarata.

4. Amestecam bine compozitia, si adaugam o lingura de faina alba pentru a lega mai bine umplutura pe care o vom folosi la placinta.

5. Dupa ce am incorporat si faina, stingem focul si adaugam galbenusul de ou, mararul, usturoiul zdrobit si sare/piper daca e nevoie.

6. Intindem prima foaie de aluat fraged, folosind un sucitor din lemn si apoi turnam jumatate din umplutura cu spanac si dovlecel.

placinta-cu-spanac-si-branza-dovlecel-reteta

7. Formam un rulou din aceasta foaie de aluat umpluta, si repetam aceeasi procedura pentru cel de-al doilea rulou de placinta. Apoi asezam cele doua rulouri in tava, pe hartie de copt:

placinta-cu-spanac-si-branza-dovlecel-reteta

8. Punem placinta in cuptorul preincins la 180 grade Celsius timp de 30 de minute.

9. OPTIONAL: In ultimele 5 minute, radem putin cascaval sau parmezan peste placinta, ca sa capete acea culoare frumoasa, rumenie.

Scoatem placinta si asteptam putin sa se raceasca inainte de a o taia, chiar daca nu mai avem rabdare pentru ca miroase prea bine.

placinta-cu-spanac-si-branza-dovlecel-reteta

Asa arata placinta proaspat taiata cand inca era destul de fierbinte:

placinta-cu-spanac-si-branza-dovlecel-reteta
placinta-cu-spanac-si-branza-dovlecel-reteta

Cu greu am reusit sa lasam deoparte niste placinta si pentru a doua zi la micul dejun. Dupa ce se raceste, se vad mult mai bine straturile din interior cand o taiem, iata cum arata placinta cu spanac in ziua urmatoare:

placinta-cu-spanac-si-branza-dovlecel-reteta

Aceasta placinta este preferata mea si sper sa va placa si voua. Este relativ usor de preparat si este numai buna de o gustare satioasa.

Va doresc pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.