Pasca reteta cu aluat fraged si branza dulce – Cea mai buna si simpla pasca
Este acea perioada a anului cand sarbatorim Lumina Sfanta si ne bucuram impreuna cu cei dragi, pentru care pregatim cu multa iubire preparate gustoase. Masa de Pasti nu este completa fara o pasca aromata si cu textura cremoasa. Aceasta reteta de pasca este preferata mea, este usor de facut si rezultatul este delicios.
Ingrediente pasca cu aluat fraged:
Pentru aluat:
- 300 g faina alba,
- 150 g unt cu min. 80% grasime,
- 100 g zahar pudra vanilat,
- 1 ou,
- 1 praf de sare.
Pentru umplutura:
- 500 g branza proaspata de vaca,
- 100 g zahar brun,
- 100 ml lapte integral,
- 100 g smantana grasime 30%,
- 2 oua si inca 1 galbenus pentru uns pasca,
- 40 g gris,
- 80 g stafide,
- 1 esenta de vanilie,
- 1 esenta de rom,
- coaja rasa de la o lamaie netratata.
Mod de preparare pasca cu aluat fraged
Preparare aluat fraged
1. Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam usor pana cand obtinem un aluat omogen care nu se lipeste de maini.
2. Intindem aluatul in tava in care vom coace pasca, avand grija sa ridicam aluatul si pe peretii tavii.
Preparare compozitie pasca
1. Stafidele se pun in lapte cu esenta de rom si se lasa macar o jumatate de ora.
2. Scurgem stafidele si le amestecam cu restul ingredientelor pentru umplutura de pasca.
Asamblare si coacere pasca
1. Se toarna compozitia de pasca peste aluatul fraged din tava.
2. Introducem in cuptorul preincins la 160 de grade Celsius si coacem timp de 50 de minute.
3. Scoatem pasca din cuptor, ungem bine cu ou si apoi o mai punem pentru inca 10-15 minute la cuptor.
4. Dupa ce am copt pasca, o lasam la racit la temperatura camerei cateva ore.
5. Cand pasca este rece, o putem taia felii cu un cutit cu lama lata.
Va doresc pofta buna si Sarbatori Fericite!