Paine cu maia si mix de seminte – Paine fara drojdie

Painea cu maia are glutenul predigerat, si este mult mai sanatoasa si mai usoara pentru stomacul nostru decat painea cu drojdie. Si e foarte satioasa!

Am inceput sa imi fac singura propria paine cu maia salbatica (fara drojdie din comert) si este mai usor decat citisem pe internet. Aici am scris cum se face maiaua, cea mai simpla metoda.

maia-naturala reteta simpla
Reteta – Maia facuta in casa

Eu fac painea dintr-o singura framantare si o singura dospire (aproximativ 9 ore la temperatura camerei). Este cea mai simpla reteta de paine cu maia, necesita putin lucru manual si painea poate fi lasata la crescut in timp ce suntem la serviciu, o pregatim de dimineata si seara e gata de pus la cuptor.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Practic muncim doar cateva minute, cand punem toate ingredientele in masina de paine, apoi asteptam 20 de minute sa se termine programul de framantare.

Scoatem aluatul din masina de paine si il punem in vasul de copt paine (eu am un vas de yenna rotund). Presaram aluatul cu cateva seminte de decor si il acoperim cu un capac.

Lasam la dospit intre 6 si 9 ore, in functie de cat de cald este in bucatarie.

De obicei, eu o las de dimineata pana seara, si apoi o bag la cuptor la 165C timp de 60 minute.

Si e gata painea! Simplu si fara batai de cap 🙂

paine-cu-maia-faina-alba-secara-si-seminte reteta
Paine cu maia si seminte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.